Drabbad av KOVA23

I detta inlägg väljer jag att helt öppet berätta om viruset KOVA23, som jag fick för ett par månader sedan. Det är både ”roligt och räligt” att vara drabbad!

Jag är en av cirka 30 studenter vid Lunds universitet som har denna sjukdom just nu. I folkmun benämner man viruset ”Konsthistoria och visuella studier: Fortsättningskurs”, också benämnd ”B-kurs i konsthistoria”. KOVA23 är dess korrekta kurskod.

Hastigt insjuknande är typiskt för KOVA23

Sjukdomsförloppet är häftigt och startar med allvarlig teoribildning. Samtidigt med detta tvingar KOVA23 patienten att genomföra en rad seminarier. Den sjuke njuter av kunskapsinhämtningen, men det hela tär också på krafterna.

Se följande talande bild, där patienten ligger fullkomligt utslagen av all kurslitteratur.

Person drabbad av KOVA23. En person ligger överhopad av en mängd kurslitteratur.

Fas två och tre

Sjukdomen ger inte patienten någon chans till återhämtning. Med andra ord fortsätter förloppet på ett brutalt sätt, mot den redan försvagade patienten. I fas två kommer en period av metodgenomgångar. Samtidigt uppstår hos den drabbade misströstan, stress och enstaka stunder av upplysning och eufori.

I sjukdomens sista, och mest svårartade fas, inträffar så en lång period av informationssökning och uppsatsskrivande. Framförallt är det symptom som förvirring och ångest som nu tar över. Turligt nog förekommer även stunder av förtröstan, kreativitet och insikter.

Prognos

KOVA23 har turligt nog en godartad prognos. Framför allt eftersom sjukdomen beräknas vara besegrad i och med inlämnandet av en B-uppsats, som sker i slutet av vårterminen. Efter detta har patienten livslång immunitet mot KOVA23.

Så var inte orolig för mig. Jag klarar mig nog, ska ni se. Förhoppningsvis blir jag en bättre skribent inom konsthistoria. KOVA23 har gett mig en massa bra verktyg för att diskutera, analysera och skriva om konst. Och om du är det minsta intresserad av att plugga konsthistoria, så kan jag varmt rekommendera Lunds universitet.

Vi ses snart igen!
Bästa hälsningar Karolina

PS: Förra gången jag pluggade konsthistoria var hösten 2017. Du kan läsa lite reflektioner om den perioden här.

Relaterade inlägg

5 svar på ”Drabbad av KOVA23

 1. Kära Karolina ~ Vi vill på detta sätt sända de Varmaste hälsningar och önskan om en helg i kreativitetend tecken om kroppen och huvudet har möjlighet till det i den Fas du nu är i.
  Ja, vilket händelseförlopp för den Drabbade Arme studenten som ändå verkar vara vid gott mod och mycket Tapper ~ Tappa inte Hoppet. Världen ligger öppen för Dig och vi är många som Gläds att trots det ”Sjuka” i allt som händer få ta del av den del för du för tillfället är.

  Med tanke på denna Viktiga INFORMATION valde jag att dela detta inlägg med min man nu när vi har Kaffe på Sängkanten.

  Varma Hälsningar Herr o Fru Magnuson

  • Bästa Herr & Fru Magnuson! Tack för er fina hälsning. Jag tänker på er och skickar mina styrkekramar. Jag önskar er allt gott inför denna helg. Jättestor kram från Karolina

  • Tack! Jag trivs rätt bra ändå med detta virus! Men den allvarliga bieffekten att vår studieresa till Berlin blev inställd, kommer jag aldrig över. Snyft. Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.