Jag mönstrar av!

Sedan en tid tillbaka har jag varit lätt stressad när jag tittat in i min garderob. Varför? Jag har massor av fina kläder. Olika kläder. Mönstrade kläder. Kläder i fint skick. Gamla trotjänare. Ändå väckte mina persedlar tvetydiga känslor i mig. Till analys!

Stagnerade energier
En orsak till känslorna kan vara, att jag de senaste åren genomgått enorma förändringar i mitt privatliv. Men kläderna som hänger i garderoben har köpts in under en tidigare fas av mitt liv. De representerar en annan sorts liv.

Som anhängare av Feng Shui skulle jag säga att de bär på stagnerade energier. Energier som inte längre fyller ett syfte. Bort med dem!

Självdiagnostik
Ytterligare en orsak är att jag ställt en diagnos på mig själv. Jag är allergisk! Mot att klä mig i mönster! Symptomen yttrade sig när jag insåg att alla dessa mönstrade kläder framkallar stress och olustkänslor i mig. Var fanns lugnet? Det vilsamt stiliga?

Bilder som föreställer mönstrade tyger. Allt annat än monokrom stil!

Knappast monokromt! Ett potpurri av mönster i min garderob. Känner du stressen komma krypande?

Ladies med mode-statement
Så sprang jag på ”Röda damen”, både i Trelleborg och på Mobilia i Malmö. För er som inte känner till henne, så är hon lite av en ”urban legend” i Malmö. Faktum är att hon existerar i verkligheten! Hon heter Irene och är en äldre dam som alltid klär sig i rött, från topp till tå. Oavsett årstid och väderlek. Detta är vad man kallar en monokrom klädstil. Röda damen och jag satt på Mobilia och pratade. Hon bjöd mig på röda geléhjärtan. Jag tycker att hon har supercool stil.

En annan inspirationskälla är min väninna Anneli Magnuson, som jag tidigare skrivit om här på bloggen. Alltid stilig och monokromt klädd.

Så nu har jag plockat undan, sålt, skänkt bort merparten av min garderob. Nu börjar en stegvis resa mot det vilsamma, det monokroma.

Tjingeling!

PS: På bloggen Färgstarka Fridas Monokroma Mani kan du se exempel på en cool tjej som valt monokrom livsstil.

Relaterade inlägg

9 svar på ”Jag mönstrar av!

 1. ✨?✨Godmorgon min Kära Vän.
  Ligger mellan lakanen och dricker kaffe… Och tar fram min telefon som ger ifrån sig ett litet Pling… Så att Läsa Dina Spännande Tankar igen…och jag kom med…
  Har du hittat Din Färg?
  Jag förstår Precis det där med Mönster på sig…. Jag håller mig till det Svarta med inslag av Vitt ibland dock Alltid enfärgat ✨?✨Känns lugnast så. Har ju mitt Nagellack i Svart på vänster hand och Vitt på Höger ~ det Olika inspirerar och ger Harmoni. Yin och Yang ✨?✨Önskar en Härlig Helg Stor Kram Anneli

  • God eftermiddag Kära Anneli! Jag tänkte mer att jag först och främst ska fokusera på enfärgade plagg. Inte bara en färg, men t ex att en dag har jag mest grått, kanske med strumpor i avvikande färg, så att man får en accent, som du med dina små vita detaljer. Tycker mycket om färgstarka strumpbyxor, t ex till en svart klänning. Tror inte att jag väljer en ”huvudfärg”, som Röda damen, mer att jag har enfärgade kläder i stort! Var inne på Chock idag. De har utförsäljning för butiken ska upphöra. De har verkligen ett blandat utbud, men såg en svart spets-poncho som i mitt tycke var Anneli… Men jag kan ha fel… Bästa hälsningar Karolina

 2. Det låter spännande. Monokromt behöver ju inte betyda svart. Känns som att vi kanske har olika perioder i livet när det gäller färg och form.

  • Hej! Nä det behöver inte vara svart, men svart är ju alltid snyggt, men på sistone har jag verkligen insett att grått är himla fint. Man kan ju ha någon detalj som kontrasterar eller lite mer färgstark make-up… Ja, gud, livet har verkligen olika perioder… Kram!

 3. Mycket tankeväckande!
  Tänkte på det hela igår när jag tog på min prickiga skjorta – ögonstress!

  • Hej Billy! Prickar ger ett energiskt uttryck, tycker jag. Prickar kan bara inte vara sorgliga, de är en uppåtkick. Kanske behövs så här års?! Tack för att du läser och tack för kommentaren. Bästa hälsningar Karolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.