Sessan, en kort kattpresentation

Hallå där! Ni vet väl att katten Sessan har en människa? Hon heter Karolina och pladdrar på om allt möjligt på denna blogg. Idag kommer lite reflektioner från människan kring katten Sessan, som har ett minst sagt speciellt utseende…

Sköldpadd

Först och främst är Sessan tecknad med s k sköldpaddsteckning. Det betyder att hon är spräcklig i färgerna mörkbrunt, rödbrunt och några enstaka tussar ljus päls.

Two face

Sen är hon nästan ett så kallat two face, d v s hennes ansikte, eller åtminstone nosen, är delad nästan symmetriskt, i två olikfärgade ytor. Emellertid finns det ännu mer renodlade two face-katter (googla får du se). Men Sessan är inget dumt exemplar alls.

Fotografi på den spräckliga katten Sessan, som ligger på en lila kappa och tittar rakt in i kameran.

Katten Sessan en face.

Tuppkam

Sist, men inte minst, har hon tuppkam! En virvel i pälsen längs ryggraden gör att pälsen envist står upp. Veterinären hade aldrig sett något liknande. Kort sagt är hon en liten kaxig punkprinsessa. Eller är hon katternas motsvarighet till hundrasen ridge-back, som någon föreslog.

Fotografi från sidan på katten Sessan, vars päls står upp på ryggen.

Min kissemisse visar sin tuppkam.

Människan associerar

Min katt får mig att tänka på en litografi av konstnären Théophile Steinlen. Kolla här:

Chat Noir av Théophile Steinlen. Bildkälla: Wikipedia.

Hon brukar, förutom att ha en tuppkam, blåsa upp sig och resa ragg när hon är extra leksugen. Då liknar hon den gamla Tudor-batteri-logotypen. Kattan verkar då fullkomligt elektrifierad, med en svans tjock som en flaskborste. Ungefär så här:

tudor_500px

Minns ni de gamla Tudor-batterierna? Jag minns dem från min barndom. Jag tyckte alltid att katten såg så spexig ut! Bildkälla: Wikipedia.

Det var dagens rapport från gränslandet mellan vardag och konst! Har du själv ett husdjur som påminner om ett konstverk? Eller har ditt husdjur några specifika drag som är udda? Eller ett ovanligt beteende? Skriv gärna och berätta!

Allt gott
/Karolina

3 svar på ”Sessan, en kort kattpresentation

  1. Godmorgon min Vän.
    Återigen ett Underbart o h Underfundig inlägg som läggs till handlingarna… Ser fram emot att träffas på söndag.
    Idag väntar ett Bröllop…
    ⚜️???⚜️Stor Kram Anneli

  2. Hej!! Jag sökte efter en förklaring på vad för fenomen som börjar växa fram mitt på ryggen på min 14 v katt Doris .. då hamnade jag på en bild på din punkprinsessa !! Vad glad jag blir o se att punkaren här hemma inte är ensam om sin lite udda siluett ?

    • Åh! Vad roligt att du kunde googla dig fram och hitta min lilla Sessa. Doris, vilket fint namn! Så hette min mamma, även hon en katt-dam. Bästa hälsningar från Karolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.